Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Dryocopus martius

Palokärki a.k.a punazuikkatikka. En ole aikaisemmin palokärkeä livenä edes nähnyt. Minä en missään pöpeliköissä ole pyörinyt. Herran jumala, Helsingissä syntynyt, viidennen polven Elannon jäsen...

Mutta kahden viikon sisään olemme Mairen kanssa nähneet KOLME (3) punista. Ensimmäinen oli aivan lähellä, tuossa pikkumetsikössä, jota kierrämme joka ilta. Veikkaisin, että tapaus oli uros. Sen verran kookas se oli. Tämä hakkasi puunrunkoa aivan maanrajassa ja huomattuaan typerän naamani kiersi rungon toiselle puolelle ja taas toiselle puolelle, kun koetin kuikuilla lisää.

Kaksi seuraavaa äkkäsimme, kävellessämme kohti mannerta. Nämä taisivat olla naaraita, koska olivat pienempiä ja kiukkuisia. Palokärkinartuilla oli kissatappelu menossa. Kamala metakka ja hirveää rääkymistä. Mutta siihen tuli loppu, kun Mairelta paloi hermo.

Ensimmäinen face-2-face kohtaaminen oli varsin hurja. Säpsähdin ja aivan koin 'hetken'. Mietin tältäkö Bossesta tuntui, kun näki yllättäen Masalan metsätiellä suuren suuren ...sen jonkin perhosen. Tajusin, että saaristossa tarvittaisiin taskuun menevää lintukirjaa. Ja lintukirjan sisäkanteen pitää liimata Bossen kuva.

Kuva: täältä

Tunnisteet: