Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Mä en vaan pystyisi

Laulamaan karaokea, räppäämään julkisesti ja samalla suomeksi enkä luultavasti ...paljoa muutakaan. Sketsejähän me taas tänäänkin autossa matkalla Konalaan saatiin aikaan ainakin yksi hyvä kokonaisuus. Siis sketsiteema, jossa on muunneltavuutta.

Minullahan on pitkä sketsihistoria. Minä ja Markku-serkku teimme jo 80-luvun puolessa välissä paljonkin kestävää ja laadukasta sketsiviihdettä. Bravuurimme on mielestäni 'Indira Gandhi saapuu Delhin lentokentälle'. Poliittisesti valveutunut siis jo silloin.

Mutta kaikki sellainen mikä ei tunnu luontevalta ei vaan tunnu luontevalta. Mietin, että pitääkö esimerkiksi kaikkien nuorten demarinaisten olla karaokeintoisia ja valmiita kaikenlaiseen julkiseen... performanseen? Vaaditaanko sitä? Ja siis nuorilla demarinaisilla tarkoitetaan yli kolmekymppisiä...

Eikä siinä mitään, jos se luonnistuu ja siitä itse pitää. Tosin se on taas se "SingStar"-efekti. Joskus vaan riittää ja olisi hyvä pitää se "SingStarina", eli omana lähipiirin juttuna. Ei tuoda kaikkea ihan kaiken kansan eteen.

Kun nyt kommentoitiin mm. meedian tapaa käsitellä SDP:n vaalistarttia ("SDP:n eilinen vaalistartti Heurekassa ja siellä esitetyt humoristiset ohjelmanumerot herättävät keskustelua -- täynnä perättömiä huhuja, mm. että tilaisuudessa olisi pilkattu vammaisia, tehty törkeää pilaa muista puolueista jne. Kirjoittajat eivät tiedä mistä kirjoittavat."), niin eiralaisessa hengessä eräs eiralainen totesi: "valitettavasti ohjelmanumeroista näytettiin uutiskatsauksissa nimenomaan kohtaa, jossa imitaattori änkyttää Vanhasta parodioiden. Ymmärrän hyvin vammaisten pilkkaamiskeskustelun sen perusteella -- Tälläiset asiat ja millaisilla leikkauksilla ne päätyvät uutiskatsauksiin tulisi huomioida ohjelmanumeroita suunnitellessa."

Niin. Kyllähän tämä pitäisi jo tietää. Ja fiksu ottaa tällaisenkin asian huomioon. Kokonaisuudesta irtileikattuna ihan mikä vain voidaan saada näyttämään lähes miltä vain. Ja on hupsua ajatella etteikö (etenkin) vaalien alla näin myös "pääsisi" käymään. Sitähän aina vastapuolella toivotaan käyvän vastapuolelle, kristillisessä hengessä (ai so pous). Ja kuka on sittenkin ja milloinkin kenenkin vastapuolella.

Tunnisteet: , ,