Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Nais...

Onneksi on vielä naistenviikkokin... Eiköhän se sitten riitäkin.

Jotainhan se kertoo (pakostikin), että pitää olla julistettuna naistenpäivä. Mitään kovin ylevää se ei kerro.

"En aio ylistää naista. Itse asiassa viimeinen asia mitä naiset yhteiskunnallisessa mielessä tarvitsevat, on kehuminen ja ylistys." Lainaus melkein täysin irti kontekstistaan...

Mutta kukapa tarpeetonta tai aiheetonta kehumista ja ylistystä kannattaisikaan. Siihen yleensä tarvitaan joitain muita vaikuttimia. Kuten pelko tai vaikkapa suosion tavoittelu... Mutta aiheesta kyllä jokainen. Olipa sitten NAINEN taikka ihan mies. Ihminen. Tai koira.

Nainenkin on vain ihminen. Ja ihmisellä on ihmisoikeudet. Ainakin siis puheissa, ei aina teoissa. Siksi kait tänäänkin on oikein kansainvälinen naistenpäivä. Kuten aina toivotan mummolleni Kustiksesta lähtiessäni "Elä ihmisiksi! Koeta edes.", niin sitä samaa kaikille muillekin!

Tunnisteet: , ,

4 Comments:

At torstaina, 08 maaliskuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Mitä on aiheeton kehuminen? Tai aiheeton ylistäminen? Miksi aina pitää olla niin luterilainen että kehuminen ja ylistäminen pitää jollakin tavalla "ansaita", että pitää tehdä jotain todella erikoista ennen kuin kehutaan. Kyllä kehua ja ylistää voisi ihan urakalla useemminkin. Ei se sanat sanomalla kulu. Ihmisillä voisi olla jopa parempi mieli.

 
At torstaina, 08 maaliskuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

Tarkoitin tietenkin esim. diktaattoreiden kehumista ja ylistämistä, että "On siinä hyvä ja hieno mies..." vaikka jos ajatellaan jotain Sesesese Sekoa tai Idi Aminia tai Allu Hitleriä tai... Vaikka sitä Bobo Koba Stalinia.

 
At torstaina, 08 maaliskuuta, 2007, Blogger NannaQ said...

Tervehdys ja kiitos tänäisestä hyvänpäiväntoivotuksesta!

Koko naistenpäivän funktio on jokseenkin hämmentävä tällä hetkellä. Mietin tätä aamulla, kun katselin masentuneena hesarin minne mennä tänään -palstan naistenpäivän aktiviteettitarjontaa. Runonlausuntaa runonlausunnan perään, ehkä vähän kevyellä zäässillä säestettynä. Sitten kaupallinen, vaaleanpunaisenlila naistenpäivänvietto: hemmottele itseäsi, osta joku huulipuna, kele.

Tuli sama fiiwis kun Radio Aallon lanseerauksesta: "soitamme vain rauhallista musiikkia." Kohderyhmänä yli 30-vuotiaat naiset. Sekuntiakaan en ole kuunnellut, ylläri :)

Voi tietenkin olla, että ihan oma moka kun ei rauhallinen musiikki, runonlausunta tai hajuvesi ja kukkapuska -setti kiinnosta. Huono nainen! :D

 
At torstaina, 08 maaliskuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

Niin. Mutta eikö Nainen ole juuri lempeä, hötöinen, vaalean eiminkäänroosanpunainen, runoja lausuja hehekeä hengetär? Aina?

Ja miksei koskaan kuule sanottava: "huono mies"?

 

Lähetä kommentti

<< Home