Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

lauantaina, maaliskuuta 10, 2007

SAK:n uusi mainos...

...on amerikkalaisvalmisteinen, lukee tämän aamuisessa Etelä-Suomen sanomissa. Joillekin tulee yllätyksenä, mutta JOS tv-mainos vedetään viimetipassa pois, niin se tulee monella tapaa kalliiksi. Uuden spotin tekeminen kovalla rahalla tarkoittaa yleensä myös sitä, että sitä tehdään useampi päivä.

Getty Images on vain yksi palveluntarjoaja, jolta kuka vain voi ostaa rahalla kuvamateriaalia omiin tarpeisiinsa. Osa kuvista on sellaisia, jotka jostain syystä ovat monella samaan aikaan käytössä (eri firmojen ilmoituksissa, esitteissä, netissä jne.), että joku huomaa ettei kuvia ole juuri Tähän Työhön spesiaalisti kuvattu. Osa materiaalista on usein auttamattomasti kovin amerikkalaisen TAI90-lukulaisen näköistä ja oloista. Suomalaisia kuvapankkeja tai skandinaavisia alkaa jo olla, muttei vielä ihan hurjasti.

Moni ei ehkä usko, mutta SAK:n hyllytetty tv-mainos on maksanut mukavan pyöreän summan, mikä alkaa kakkosella ja sen perässä on... 5 nollaa. Plus sitten ne spotin ajoon menevät rahat tv-kanaville. Siihenkään normaali ihmisen ymmärrys ei aina riitä. Se maksaa ihan röh-röh, eli sikana.

Että kyllä sillä hukkaan heitetyllä rahalla olisi saatu heittämällä mukava kolmio Hakaniemen Areenan talosta ja vielä pintaremonttiinkin olisi jäänyt...

Tunnisteet: , ,