Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Äänestetty on!

Kun viimeinen raju revittely vaalikampanjoissa alkaa ja voidaan olla varmoja, että kaikkien "feissaajien" (eli Unicefin, Amnestyn, Planin yms. katustoukkaajien) joukossa on kansanedustajaehdokkaita tai heidän joukkojaan, niin Jotkut voivat sanoa: "Olen jo äänestänyt!".

Koska joskus on olo kuin Alberto Tomballa, kun pujottelee feissaajien ja muiden niskaan päälle hyökkääjien lomassa, niin sitä (ainakin allekirjoittaneella) soi päässä Martti Servon & Napandereiden Rinneraggaen kertzi:

"Reggea rinteessä soi...
Kuule kaiku toistaa
hoi hoi hoiiiii...

Reggea rinteessä soi
Porkka ja mäystin
hopeasompa
mitallikahvit
Alberto Tomba!"

Isäni ei kerran keksinyt Unicefin feissarille mitään muuta sanottavaa kuin: "Mä vihaan lapsia!", että pääsi etenemään. On vain päiviä kun feissaajia, Uutislehti 100:n jakajia, flaikkujen tunkijoita ja nyt vielä vaaliropakandaa tunkevia on ...vain liikaa samaan aikaan ja samassa paikassa.

Mutta kun on äänestänyt, saa osin ainakin kulkea rauhassa. Ellei halua olla julma ja mennä rosvoamaan näiden aikaa ja toteaa litanian lopuksi: "Ihan hyvältähän toi kuullostaa. Olen kyllä jo äänestänyt".

Koska äänestyspaikalle meno hitusen viivästyi, menimmekin pullakahvien sijaan Sikalaan syömään, tupakkipuolelle koska siellä on aidompi tunnelma. Hyvää oli.

Aamulla mieli oli äänestämisestä levollinen ja valintaanikin olin tyytyväinen. Tulee toimia kuten omatunto ja vaistokin sanoo. Nyt on oma osa täytetty, kansalaisoikeutta käytetty.

Tunnisteet: ,