Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, joulukuuta 21, 2005

Bosse rulettaa

Olen ajatellut vanhaa maantiedon ja biologian opettajaani, taas. Itse imitoin Bossea hieman ontuen, mutta sekin pelkkä yritys on viihdyttävää ja samalla kovin nostalgista.

Sillä Bo Ekstam on rok. Bo on vähän niin kuin eiralaiset ystäväni. Suuri mies ja ihminen.

Pienenä tiesimme, että kahdeksannella luokalla biologian ja maantiedon opetus siirtyy "sille pelottavalle opettajalle", elimme kauhun sekaisissa tunteissa seitsemännen luokan lopun. Ainakin minä ja muutama muu.

Jotenkin näin se meni. Maanantaina ja tiistaina Bossella oli irtotakki, suorat housut, kauluspaita ja skraka. Loppu viikon vakosamettihousut, kauluspaita ja sen päällä joko Luontoliiton/Birdlifen tms. collegepaita. Viikosta toiseen. Vuonna 1995 ja siinä paikkeilla Bossen luokan pöydät ja tuolit olivat 25 vuotta pysyneet hyvinä viimeisimmästä hionnasta ja lakkauksesta. Ja näin tulisi olemaan seuraavatkin 25 vuotta, jos se Bossesta olisi kiinni.

Kaikkia puhuteltiin sukunimellä, joka oli aluksi, välissä ja lopuksikin vähän hassua. Samat paikat olivat ensimmäisestä tunnista viimeiseen, eli kahdeksannelta yo-vuoteen samat. Niitä ei saanut eikä voinut vaihtaa. Sillä Bolla oli pienessä "kalenterissaan" yksi sivu per luokka istumajärjestykselle. Vihkoihin sai kirjoittaa joko sinisellä tai mustalla mustekynällä, pääotsikon alle tuli laittaa kolme aaltoviivaa, väliotsikoiden alle kaksi ja alleviivauksina käyttää yhtä viivaa. Tämäkin oli loistava sääntö.

Mutta Bosse oli ja on edelleen loistava. Sanokoon jotkut mitä sanovat. Naisvaltaisessa opettajakaartissa Bosse oli jotain mikä teki ainakin minulle hyvää. Veikkaisin, että myös aika todella monelle muullekin. Sellaista auktoriteettiä ja karismaa saa hakea. Bosse oli ja on mainio. Ihan super.

Elän toivossa, että toisesta enostani tulee minulle uusi Bo, kunhan vähän kärppä vanhenee. Sillä ainekset on hyvin kasassa, ehkä vähän enemmän kallellaan sporttisuuteen, mutta kuitenkin. Molemmat ovat rok.

Olkaa ihmiset niin kuin Bosse. Olkaa hienoja, loistavia, mainioita ja rok!

Tunnisteet: ,