Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, joulukuuta 21, 2005

Ostosrauhaa! - Hallelujah

Shoppaaminen on ollut yksi ykköstaidoistani, vuosia. Se on ollut myös kivaa, nautinnollista ja mieltä ylentävää.

Tänä jouluna olen käynyt viimeisen kuukauden, kahden aikana kolme kertaa keskustassa shoppaamassa. Eniten aikaa kului, kun yritin näyttää kaikki vaateliikkeet ja muut mahdolliset 14-vuotiaalle serkkutytölleni. Ehkä 4-5 tuntia meni eikä serkkutyttö löytänyt mitään. Ei MITÄÄN! Ihailtavaa sikäli, koska turhaa hapatusta on liikaa, mutta jos olet Kuusankoskelta eikä Helsingin liikkeistä löydy mitään vähintään yhtä ihkua kuin Kouvolan Seppälästä, niin... I rest my case.

Lähes tulkoon kaikki lahjani olen hankkinut Suur-Kallion alueelta: Valtterin kirpparilta, Ervastin divarista, Viidennen linjan Osto&Myynti liikkeestä sekä Hakiksen Hallista. Sorri vaan. Tai siis mitään paskaa ei ole hankittu. Hauskoja juttuja, löytöjä ja uniikkeja asioita, joihin ei ehkä törmää ihan heti.

Niin, kolmen keskustan keikan lisäksi olen käynyt kahdesti Itiksessä. Yhteensä aikaa on kulutettu siellä noin tunti. Minusta tuntuu, että alan ymmärtämään mitä se miesten usein kokema shoppailukammo on. Itäkeskuksen jouluslogan "Ostos rauhaa" on kusetusta ja jotenkin tragikoominen.

Odotin eilen Annaa Fogedin (Forumin) Iittalan edessä ja päässä pyöri vain: "Nyt jotain juomaa, hitto täällä on kuuma, ahdistaa, äkkiä jotain juomaa... Mistä 10-vuotiaat tytöt tykkää? Mikä on kuuminta hottia, hotten tottia? Miksi täällä on näin kuuma?". Tosin Café Ursulan elämää kökömpi katkarapuleipä velloi vatsassa.

Tunnisteet: ,