Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, tammikuuta 31, 2006

Mallia Eerosta

Siis Lankian Eerosta. On varsin suoraselkäistä, että Lankia haluaa päästää kärkeen uudet, nuoremmat ihmiset. On vanhemman viisautta huomata, että jonkin on muututtava toiminnassa ja henkilöissä.

On todettava tässä jo se, että itse en ymmärrä nykyistä nuoruuden ihannointi kulttuuriamme. On hyvä, että tasapaino nuorien ja vanhempien ihmisten välillä säilyy. Nuoret tuovat uusia tuulia, uutta osaamista ja intoa. Vanhemmilla ihmisillä on kokemusta, tietämystä ja tuntumaa. Kumpaakaan ei tule väheksyä.

Nuoremmille on kuitenkin annettava tilaa ja mahdollisuuksia. Nuorten tehtävä on kuunnella myös itseään kokeneempia ja oppia myös heiltä jotain.

Mutta palataksemme Lankian Eeroon. Hän oli ensimmäinen, joka nyt vaalien jälkeen päätti näin. Jään vain odottelemaan eri tahoilta ja tasoilta vastaavia päätöksiä ja linjauksia.

Sillä ei tämä nyt tarkoita sitä, että isoimpien päiden tulisi, yksin, tipahdella. Kyse on paljon laajemmasta asiasta. Eikä mikään kirveen isku ole paras ratkaisu. Asioihin tulisi minusta vain varautua paljon pidemmälle kantavalla katseella. Pohjustaa muutosta. Joskus tosin sitä ei tehdä ja sitten kirves heiluu. Parempi olisi minusta kuitenkin se, että vanhemmat ja kokeneemmat opastaisivat ja tukisivat nuorempia ja näin olisivat mukana muutoksessa.

Ihan vaikka siksi, että jälkimaku voisi olla hyvä. Ei katkera eikä kitkerä. Siksikin Lankian päätös on minusta hänelle itselleenkin varsin kunniakas.

Kuva: www.keskusta.fi

Tunnisteet: