Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Acquario Di Genova -vapautusliike

Myonnan. Mina vastustin Korkeasaaren paviaanien lopetusta ja edelleenkin pidan hanketta alhaisena. Tiedan, etta tallainen on ihmiselle kovin luonteista, mutta minusta se on silti kamalaa. Ja hyva on. Olen lihansyoja ja kaikkea. Koska asiasta on turha vangata, olen alkanut vastustamaan koko korkeasaarta seka elaintarhoja yleensa.

Noh, kavimme sitten kuitenkin Genovan ja koko Euroopan suurimmassa akvariossa. Yllatyin, kun sielta loytyi delfiini, merikilpikonnia, hylkeita ja vaikka mita ja kuinka paljon. Euroopan suurin... Todella pienia altaita tuohon adjetiiviin liitettyina. Tuli paha, paha mieli. Ei helevetti! Ihan turha ajatella, etta "kylla ne varmaan taalla ovat asijaintuntijoita", ei pingviinit voi olla noin pienessa kopperoisessa iloisia, ei kilppari pitkienmatkojen vaeltajana voi olla tyytyvainen ja eiko delfiini kaipaa seuraa.

Ja sitten niita teineja. Ne punkesivat ja tunkesivat, melusivat ja huutelivat. Niita tuli kainalon alta ja kas kun ei haarojen valista. Mietin, etta toisiko se hai kavereille vahan vaihtelua, jos nakkaisi pari teinia seuraksi. Ai kauhee, kun olen kauhee!

Joo-o. Free Willy ja Willyn kaikki kaverit. Telkasta voi katsella kaloja ja pinguja, niiden aidossa kotoymparistossa. Ihan perseesta kaikki tarhaukset ja muuta sortopaikat, joissa palsit ihmiset voivat tungeksia ja elukat sekoavat ahtaissa vankiloissaan.

Tunnisteet: , ,