Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Unelma kaupungista

Minulla on unelma. Unelma, jossa kaikki uusi mitä rakennetaan ei yksin tuhoa isivanhaa, ei yksin olisi muodoiltaan ja ilmaisultaan kovaa ja luotaan työntävää. Ja minä tiedän kuka tietää sen, mitä minäkin tiedän. Ettei sen tarvitsisikaan olla niin.

Hullu mies. Friedrich Hundertwasser. Mies joka on kirjoittanut mm. näin: "There Are No Evils in Nature. There Are Only Evils of Man".

Minä haluaisin asua tämän miehen uudelleen suunnittelemassa betonimöykyssä, joka olisi saanut uuden mahdollisuuden olla Jotain. Tällaisessa talossa voisi hyvin asua, viihtyä ja jumankauta integroitua taiteeseen.

Miksi on soveliaampaa rakentaa tai ylipäätään miksi me rakennamme niitä jo liian monta kertaa nähtyjä, Rumia Taloja kuin kokeilemme jotain uutta? Älkääkä sanoko, että "siksi", sitä minä en kuuntele, sulata enkä siedä. Tekosyitä, suppeutta. Uskalluksen puutetta. Näkemyksen puutetta.

Kummassa itse asuisit? Kummanlaista taloa omista ikkunoistasi vastapäätä katselisit?

Kuva: täältä

Tunnisteet: