Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Ajanruhtinaat

Kun olin jonkin verran pienempi, yksi suosikki tv-ohjelmani oli Quantum Leap. Lyhyesti: Siinä skäbä tohtori lähetti pidemmän kaverinsa ajassa taakse päin, ratkaisemaan randomilla eteen tulevia asioita, isoja ja pieniä.

Kuten voisimme vain olettaa, tällaisella käytöksellä voisi olla huomattavasti vaikutusta tuleviin tapahtumiin, niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta aina välillä minusta tuntuu, että kyllä minä voisin pari juttua mennä kertomaan, asioita joita joutuu tässä ajassa sitten tolkuttamaan jokatapauksessa. Asioita, joiden alleviivaaminen on niin hölmöä, koska ne ovat enempi tai vähempi vakioita.

Kuten Aika. Maanpäällinen, telluslainen, luterilainen. Sekuntteihin, minuuteihin ja 60 minuutin tuntiin perustuva aikakäsitys ei tunne (varsinaisesti ainakaan) vuorokautta, joka pitäisi sisällään 48 tuntia, se on kaksi vuorokautta.

Mutta tämän jauhaminen on ihan turhaa, koska jotkut ihmiset ovat vain sellaisia, jotka todellakin voisi äänestää ulos saarelta. Harmi vain, että niitä pitää myös kattella. Autuas on Ajanruhtinas.

Tunnisteet: , ,