Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, huhtikuuta 03, 2006

Ollako vai ei olla feministi...

...ta sitten ollako ihan vain? Ystäväni on liittynyt Naisasia unioniin. "Unioni tukee naiskulttuuria ja pyrkii lisäämään naisten feminististä tietoisuutta", joo-o se on varmaan hyvä. Minusta olisi vain mukavampaa, jos tuo feminististä-sana olisi vaikka korvattu itse arvolla.

Minustahan jokainen nainen on pieni feministi, koska kukapa haluaisi tulla poljetuksi siksi, että on nainen. Tai punahiuksinen tai mitä ikinä. Siinäpä tämä minun Naisasia unioni -ongelmani.

Vaikka juu, minä tiedän, ettei se ole yhtä itsestään selvää, läheskään kaikille. Edes naisille. Feministi-sanana herättää minussakin osin ristiriitaisia tuntemuksia, koska yleisesti se on käsitteenä ihan reisillä. Se on kokenut valtaisan negaation, varmastikin ihan ensimmäisistä hengen vedoistaan. Sehän on selkäesti uhka vallassa hyvinkin pitkälti olevalle mies-näkökulmalle ja toimintamalleille.

Mutta mitä se oikeasti on? Feministisyys. Oikeutta olla tyttö, nainen? Tai tajuta se, että on, ei muutu ja sillä ei oikeastaan monessakaan kohtaan pitäisi olla mitään merkitystä. Eikä se ainakaan saisi olla este, yksin, sinällään. Tai oikeutus millekään. Sehän vain on yksi asia, asioiden joukossa.

Minusta on kamalaa, että feministisyyttä tarvitaan. Ja silti minäkin olen varmasti ihan kamala feministi. Ota ja potkase.

Kuva: http://www.naisunioni.fi/

Tunnisteet: ,

3 Comments:

At tiistaina, 04 huhtikuuta, 2006, Blogger Katja said...

Minä saan yleensä raivarit aloituksesta "en ole feministi, mutta...". Se on melkein yhtä paha kuin "en ole rasisti, mutta", erotuksena tietysti se, että itsensä ei-feministiksi määrittelemä puhuu yleensä asiaa (=feminismiä, siis) kun taas muka-ei-rasisti paljastuu pahimman luokan rasistiksi.

Itse olen tietenkin feministi :)

 
At tiistaina, 04 huhtikuuta, 2006, Blogger Hanna Kopra said...

Niin... Onhan se vähän banaania sanoa ettei ole, mutta on kuitenkin.

Feministysyys on vähän niin kuin ihmisoikeudet. Turhia. On outoa, että kummastakin pitää nostaa hirveä haloo, vaikka niiden kuuluisi olla ihan päivän selviä asioita.

Nainen, joka jotain sanoo (vaikka oman mielipiteensä) on yleensä feministi.

 
At maanantaina, 10 huhtikuuta, 2006, Blogger Suursuomalaisuudesta hyve jokaiselle suomalaiselle ja puoliryssällekin, olkaamme vaihteeksi toiseenkin suuntaan "imperialisteja" ;) ihan vain tasapuolisuuden vuoksi said...

Hedelmöityshoidoista

Mulkun paikka on hedelmöitettävä vittu

Jos lesbot haluaa lesboilla olkoon niin. Mutta jos haluavat hedelmöityshoitoja ottakoot munaa siinä kuin muutkin naiset

Savuttomuudesta:

Olemme tässä savuttomuus asiassa sitä mieltä että julkinen tupakointikin pitäisi saada sakotettavaksi mm. kaduilla ja kaikissa huvittelupaikoissa

Italiassa on paljon kovemmat tupakkalait ja niitä myös sanktioiden kohdalta laitetaan täytäntöön

Seppo Lehto Isänmaan Asialla r.y.
Tampere

PS: Pentti Linkolan viimeisin julkinen esiintyminen nauhalla kavkaz.fi uutisosiolla http://www.kavkaz.fi/20060410.html ;)

Miehittäjä-Ryssästä:

Miehittäjä-Ryssän saatavat perintään. Miehitetyt alueemme: Kalastajasaarento, Petsamo, Salla, Kuusamo, Karjala, Laatokka, Suomenlahden saaret jne. mannerjalustaoikeuksineen Huippuvuorille saakka

 

Lähetä kommentti

<< Home