Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

torstaina, helmikuuta 02, 2006

Tyhmät ja ymmärtämättömät

Olen alkanut seuraamaan blogimaailmaa, mitä kukakin kirjoittaa ja mistä. Aika paljon puhutaan nyt tanskalaisten muslimeja irvailleesta pilapiirrosskandaalista. Onko se nyt sitten sananvapautta, että voi ja saa julkaista toisia pilkkaavia pilapiirroksia? Ja mistä sitä saa suuttua? Ja aina tämä sama juttu: kuka on oikeassa ja ketkä eivät.

Ja onhan se niin, että koko keskustelu on tulenarka ja tavallaan vähän turhaa. Sillä ainahan näissä jutuissa yritetään ja halutaan provosoida ja yleensä siinä onnistutaan. Asiathan voi aina kääntää toisin päin, jos meitä pilkataan, niin kimpaannummeko.

Suomalainen kulttuuri on vain niin kovin uskonnostakin erillään ettei tarttumapintaa sen saralla enää oikein löydy. Mutta jo Italiassa asia on toinen ja Saksassakaan ei varmasti julkaistaisi pilapiirroksia Israelin toimista tai tilanteesta.

Ja mitenkä se kristillinen maailma suhtautuikaan itseään kritisoivaan ja ihan oikeutettuun materiaaliin? Hmmm... Se olis siis se eka Martin Luther. Se saksalainen.

Maailmaan mahtuu niin paljon ihmisen pienuutta ja huonoa muistia.

Tunnisteet: